El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha fet públiques les primeres estimacions de la temporada, que confirmen que serà una campanya superior a la mitjana, sobretot al Prepirineu i Pirineu, amb una producció d'entre 60 i 80 quilos per hectàrea de bolets comestibles i no comestibles. Les darreres campanyes han estat molt desiguals. Així, mentre que el 2002, el 2004 i el 2007 es va donar una mitjana de menys de 10 quilos per hectàrea, el 1996 i el 2003 es van superar els 125.
Fins el 2007, segons el CTFC, semblava que la tendència era a que creixien menys bolets als boscos catalans. La bona temporada el 2008 confirma que la tendència de creixement de bolets es manté estable o fins i tot s'ha incrementat els darrers anys. Juan Martínez de Aragón, investigador del centre, també afirma que s'ha de tenir en compte que cada vegada hi ha més gent que busca bolets, el que pot provocar la sensació que n'hi hagi menys.
Tot i això, els tècnics del centre, ubicat a Solsona, afirmen que és difícil fer previsió de les campanyes ja que està estretament relacionada amb els factors ambientals dels mesos abans de la temporada, principalment agost i el setembre, i als mesos de plena producció micològica, entre l'octubre i el novembre. La previsió que fa el centre té en compte la informació climàtica que es disposa fins avui i prediccions meteorològiques a llarg termini però, amb tot, caldrà esperar què pot passar en les properes setmanes.
Des de fa 15 anys, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha iniciat uns estudis d’estimació de la producció de bolets en 90 parcel·les permanents instal·lades en les pinedes i, anualment se’n fa un seguiment per preveure la producció anual. Des d'aquest moment, es poden obtenir dades fiables sobre les diferents campanyes de bolets.
Setmanalment, els tècnics recullen les dades de les parcel·les per veure l'evolució que experimenta i poder fer una previsió.
Els pinars catalans produeixen una mitjana de 43 quilos per hectàrea de bolets, dels quals un 30% són comercialitzades en els mercats locals i, un 25% no són comestibles. A Catalunya es poden arribar a identificar un total de 340 espècies diferent.